Роботодавець може забронювати частину своїх працівників від мобілізації / фото pixabay.com

В Україні триває мобілізація через розв'язану Росією повномасштабну війну проти нашої країни. Частина компаній отримала змогу бронювати 50% своїх працівників від мобілізації.

Провідний юрисконсульт компанії Nota Group Антон Маринич в інтерв'ю "РБК-Україна" пояснив, що бронюванням займаються самі компанії, де працюють ці військовозобов'язані.

Роботодавець видає заброньованому працівнику лише витяг про це. Компанія сама подає списки та займається усіма питаннями військового обліку, додає юрисконсульт.

Відео дня

"Працівнику для отримання броні їхати з якимись документами до військкомату не потрібно. Він тільки розписується у спеціальній відомості роботодавця про те, що він цей витяг отримав", - пояснив Маринич.

Зазвичай працівника бронюють на півроку, але цей термін можуть подовжити. В умовах масової роздачі повісток на вулицях заброньовані українці можуть носити із собою копію витягу про бронювання.

Мобілізація в Україні та бронювання співробітників

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні було запроваджено воєнний стан і мобілізацію. Наразі вони діють до 20 травня 2023. Цілком очікувано, що їх знову подовжать.

У кінці січня 2023-го року Кабмін затвердив порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобовʼязаних під час дії воєнного стану.

Раніше адвокат Андрій Новак пояснював, що роботодавець на власний на розсуд бронює працівників. Підприємство може забронювати до 50% працівників.

Вас також можуть зацікавити новини: