Шмигаль розповів, скільки дітей повинно бути в родині / фото ua.depositphotos.com

В Україні лишається складна демографічна ситуація через повномасштабну війну, заявив в ефірі телемарафону прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми втратили величезну кількість людей. На жаль, люди гинуть через цю повномасштабну війну. На жаль, ми втратили і тих людей, які покинули Україну з дітьми. Понад мільйон українських дітей перебуває за кордоном. Задача — повернути ці сім'ї, повернути цих дітей, а також мотивувати українців народжувати якомога більше діточок, для того, щоби Україна процвітала у своєму мирному майбутньому після нашої перемоги", – сказав Шмигаль.

Він також додав, що для розв'язання цієї проблеми, в кожній українській родині має бути щонайменше троє дітей: "Загалом в кожній українській сім'ї має бути не менше трьох дітей для того, щоб Україна мала прекрасні майбутні перспективи".

Відео дня

Він зазначив, що гроші для збільшення виплат за народження дитини планують залучати з-за кордону. Адже зараз кожна українська гривня йде на фінансування Сил оборони України. 

"Звісно, держава буде підтримувати молодих батьків. Ключовим фактором, який має вирішальний вплив на рівень народжуваності, відповідно до всіх досліджень, є стабільність та безпека. Коли людина має прогнозованість та безпеку, рішення щодо того, щоб завести дитину ухвалюються простіше", – пояснив Шмигаль.

Збільшення виплат за народження дитини: що відомо

Напередодні у Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується збільшити допомогу при народженні дитини.

Виплати за народження дитини в Україні становлять 41 тис. 280 грн незалежно від кількості народжених дітей у сім’ї. Цей показник не змінювався з 2014 року. Якщо новий законопроект приймуть – виплати родинам прив'яжуть до прожиткових мінімумів. А саме, 150 прожиткових мінімумів за першу дитину в родині, 100 – за другу та 50 – за третю і кожну наступну. Таким чином, за народження першої дитини держава планує виплачувати майже 400 тис. грн допомоги.

Вас також можуть зацікавити новини: