Сьогодні, 1 вересня, у зв'язку з пандемією коронавірусної хвороби школи відкрилися не у всіх регіонах. У "червоних" зонах навчання проводять дистанційно, в інших регіонах діти сіли за парти, але при цьому їх зустрів ряд новацій.

Читайте такожУ МОЗ назвали умову, за якої весь клас у школі можуть відправити на самоізоляціюЖурналісти програми "Гроші" дізнавалися, про які зміни йдеться і скільки в підсумку коштувала закупівля найнеобхідніших товарів для шкіл.

Зазначається, що за рекомендаціями Міністерства охорони здоров'я частину занять проводитимуть на вулиці. У деяких школах відкрили запасні виходи, а також розділили розклад для учнів різних класів.

За словами продавців на ринках Києва, ціни ті ж самі, але кількість покупців зменшилася. Те, що школи відкриють - вірили не всі.

"Батьки кажуть: "Навіщо щось купувати, якщо ми ще не знаємо, чи будемо ми йти до школи". Якщо будемо сидіти вдома з дітьми, то будемо писати в старих зошитах»", – зазначив один з продавців Олександр.

Навчання в школах в умовах пандемії

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, цього року батьки можуть самостійно обирати форми навчання для дітей, оскільки є можливість навчатися як у традиційній формі, так і дистанційному, екстернатному або домашньому форматах.

Також будуть продовжувати транслювати телевізійні уроки, щоб діти в сільській місцевості могли отримати знання і пройти навчання дистанційно.

Вас також можуть зацікавити новини