Як зазначає фонд, на сьогодні важливо забезпечити масове тестування населення України, передусім тих, хто бореться з вірусом

Фонд інтелектуальної співпраці «Україна-ХХІ століття» передав київському госпіталю Державної прикордонної служби України 5 тис. експрес-тестів для діагностики антитіл коронавірусу (Covid 19).

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Передача експрес-тестів відбулась за участі заступника голови Державної прикордонної служби України Сергія Сердюка, голови Фонду Богдана Губського та представників госпіталю.

Відео дня

Як зазначає фундація, на сьогодні важливо забезпечити масове тестування населення України, насамперед тих, хто бореться з вірусом.

За словами керівника Фонду, тести дозволять упередити поширення коронавірусу та діагностувати захворювання серед працівників прикордонної служби, які виконуючи посадові обов’язки ризикують власним здоров'ям. 

«Коронавірус - це новий виклик для України і світу, тому кожен, хто має можливість, зобов’язаний зробити свій внесок у боротьбу з ним. Сьогодні, військовослужбовці Державної прикордонної служби знаходяться на передовій у боротьбі з коронавірусом і щоденно перебувають у зоні ризику, адже несуть службу як в зоні ООС і на межі з Кримом, так і на прикордонних пунктах державного кордону України, через які щоденно проходять десятки тисяч людей. Саме тому їм потрібна допомога, щоб вони могли якісно виконувати свою роботу», - зазначив Губський.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше на ранок 28 травня

Заступник голови Держприкордонслужби та медперсонал госпіталю подякували Фонду за допомогу.

«Допомога Фонду «Україна-ХХІ століття» вкрай необхідна. Експрес-тести, які ми сьогодні отримали, дозволять нашому медичному персоналу як в клінічних центрах так і з мобільних бригад продовжувати важливу роботу з масового тестування та недопущення поширення захворювання. Своєчасне виявлення і госпіталізація хворих допоможуть в свою чергу захистить від загрози зараження інших людей, і в тому числі лікарів. Тому велике спасибі Фонду за таку співпрацю. Ми цінуємо і вдячні за всю допомогу, яка рятує життя. Саме так ми зможемо перемогти коронавірус», - зазначив Сергій Сердюк.

За даними Держприкордонслужби, на сьогодні в лавах прикордонників лабораторно зафіксовано більше 40 захворювань на COVID-19, вилікувалося 16 осіб. Під контролем медиків наразі перебувають близько 100 прикордонників, які контактували з хворими.

У подальшому експрес-тести також отримають інші організації, які стоять на захисті незалежності та безпеки нашої держави.

За інформацією Фонду, Експрес-тести "Testsealabs" прості у використанні і дозволяють отримати результат всього за 15 хвилин.

Нагадаємо, Фонд інтелектуальної співпраці «Україна-ХХІ століття» розробив програму щодо надання психологічної підтримки дітям з Донбасу і переселенців з Криму, які мають посттравматичний сидром, отриманий в результаті військового конфлікту на Сході України та окупації Криму.