Інцидент стався в квітні / фото kiev.vgorode.ua

У Білгород-Дністровському районі Одеської області повідомили про підозру подружній парі та їхній знайомій, які саджали на ланцюг 11-річну дівчинку.

Читайте такожВ Одесі шкуродер волочив по землі кота, "посадженого" на ланцюгЯк повідомили УНІАН в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, в злочині підозрюються 42-річна мати дитини, її 40-річний чоловік, а також 41-річна приятелька пари.

Інцидент стався в квітні в одному з сіл Білгород-Дністровського району.

«Тоді, за словами сусідів, 11-річну дівчинку побила матір, тому що вона без дозволу пішла додому з гостей, де дорослі випивали», - зазначили в поліції.

За фактом було відкрито кримінальне провадження за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Слідчі поліції встановили, що дівчинку не тільки били, а й саджали на ланцюг, щоб не тікала з дому. Через ланцюг, який замикали на замок, дитина отримала травми.

До злочину причетні мати дитини, її чоловік, який прикріпив ланцюг до дивана, і подруга жінки, за порадою якої подружжя вдалися до такого методу «виховання».

Як зазначив заступник начальника Білгород-Дністровського відділу поліції Павло Гавришко, тому справу перекваліфікували на ч. 2 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу України.

Крім того, дії матері, яка неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов'язків, кваліфіковані за ст. 166 (злісне невиконання обов'язків з догляду за дитиною) УКУ. Слідство триває.

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня в поліції заявили, що в Білгород-Дністровському районі жінка побила дочку, яка без дозволу повернулася додому із сусіднього села, де дорослі вживали спиртні напої.

Дівчинку з численними синцями та забоями доправили до лікарні, а потім - до місцевого Центру соціальної реабілітації для дітей.

Колишній інспектор патрульної поліції, громадський активіст Зоя Мельник заявила, що 8 квітня дівчинку знайшли прикутою залізним ланцюгом до ліжка. За даними Мельник, сім'я в селі проживає три роки, за цей час мати неодноразово притягувалася до відповідальності за аморальний спосіб життя і вживання алкоголю разом зі своїм чоловіком. Обоє ніде не працюють. Через погане ставлення дівчинка неодноразово втікала з дому, голодувала, просила їжу у сусідів, не відвідувала школу тощо.

Дівчинку у 2019 році вже вилучали із сім'ї, але суддя Білгород-Дністровського суду Ольга Прийомова ухвалила рішення на користь матері.