В Україні локдаун діє з 8 по 24 січня включно \ фото УНІАН

В Україні 40% громадян вважають, що це запровадження січневого локдауну зменшить рівень захворюваності на COVID-19, 55% дотримуються протилежної думки.

Читайте також"Важливо отримати інформацію": названо умову для дострокового припинення локдаунуПро це свідчать передані УНІАН результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» в середині січня.

Зокрема, запровадження локдауну з 8 по 24 січня підтримують 51% респондентів, не підтримують – 46%.

Відео дня

За оцінкою соціологів, підтримка цієї ініціативи серед населення знизилась (у грудні її підтримували 56%). 40% вважають, що це запровадження карантину зменшить рівень захворюваності (у грудні – 52%), 55% – протилежної думки. Навіть серед тих, хто підтримує локдаун, третина не вважає його ефективним.

false

Більше на користь цієї ініціативи висловлюються люди старшого віку, жінки та ті, хто боїться захворіти.

false

Локдаун в Україні

9 грудня Кабінет міністрів прийняв рішення про запровадження посилених карантинних обмежень в Україні з 8 по 24 січня включно. У цей період забороняється робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлень з собою).

Також не працюють кінотеатри, фітнес-клуби, спортивні зали, басейни, театри.

Забороняється відвідування закладів освіти, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів. Водночас працює громадський транспорт.