Маріуполь - на шостому місці в рейтингу / фото УНІАН (В'ячеслав Ратинський)

Маріуполь потрапив до топ-10 українських міст за якістю життя. Він опинився на шостому місці.

Про це повідомила прес-служба міськради.

На першому місці у рейтингу розташувалася Вінниця, на другому - Луцьк, третю позицію посідає Івано-Франківськ. Далі йдуть Чернігів і Хмельницький. Варто зазначити, що загальний рейтинг всіх міст з 2 по 6 місця – 3,3.

Відео дня

Читайте також"Метінвест" інвестує понад 12 мільйонів гривень у реконструкцію маріупольського пірсу: роботи вже почалися (фото)При складанні рейтингу враховували задоволеність жителів якістю обслуговування і послуг у 24-х містах України. Оцінювали стан тротуарів, оперативність збору сміття, транспортну інфраструктуру, дороги, заклади культури, публічні парки та сквери, двори та прибудинкові території, діяльність поліції, екологію, довкілля, паркування.

Як свідчить опитування, жителі Маріуполя найбільше задоволені парками, скверами й транспортною інфраструктурою. Це місто - лідер за оперативністю та якістю збору сміття.

Оцінювання проводилося міжнародним республіканським інститутом і журналом НВ за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

Нагадаємо, Маріуполь готується відсвяткувати 243 роки з дня заснування. У день міста там заплановані концерти, фестивалі та книжковий ярмарок.