фото прес-служби

Одна з найбільших торговельних мереж України "АТБ" безкоштовно надала мешканцям звільненого від російських окупантів міста Куп’янськ у Харківській області тисячу гуманітарних пакунків.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Зазначається, що до складу таких гуманітарних кошиків увійшли: свіжі продукти (макарони, консерви, чай, кава, цукор, очищена вода, олія, крупи та солодощі) та товари першої необхідності (пральний порошок, мило, шампунь).

Відео дня
фото прес-служби
фото прес-служби

Приблизна вартість кожного з гуманітарних пакунків становить тисячу гривень. Розподіляти її будуть представники місцевої влади, які мають повну інформацію про родини, що найбільше потребують такої допомоги.

фото прес-служби

"Наразі вже не стане новиною те, що окупація ворожою армією спричиняє жахливі руйнування інфраструктури населених пунктів нашої країни, призводить майже до її тотального знищення та створює гуманітарну катастрофу. Винятком не стало і невеличке містечко Куп'янськ, розташоване трохи більш ніж за сотню кілометрів від Харкова. Місто з населенням близько 25 тисяч осіб було захоплене ворогом ще наприкінці лютого, а звільнене через сім місяців. Повернути його до повноцінного мирного життя без підтримки небайдужих представників бізнесу вкрай складно", – зауважили в прес-службі АТБ.

фото прес-служби

Як йдеться в повідомленні, це вже далеко не перший благодійний внесок "АТБ", який допомагає наблизити перемогу України у війні проти агресора. Станом на сьогодні сума гуманітарної допомоги від компанії українським захисникам і населенню вже перевищила 200 мільйонів гривень.

Крім того, для допомоги постраждалим від бойових дій дітям компанія за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) запустила національний благодійний проект з технологією доповненої реальності "Брайти". Він має на меті збирання коштів для створення першого в Україні реабілітаційного центру, де проходитимуть лікування малюки, які отримали осколкові та вибухові поранення.

При цьому магазини "АТБ" одними з перших відновили роботу на деокупованих територіях, зокрема, Київщини, Сумщини та Харківщини.