На початку серпня 2022 року Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Міністерство освіти і науки України у співпраці з Фондом Східна Європа запустили програму "Безпечна школа", в межах якої облаштують 20 шкільних укриттів. Компанія METRO Україна спільно з відповідальними постачальниками долучилася до цієї всеукраїнської програми, у межах якої передасть товари з асортименту своїх торговельних центрів для облаштування шкільних укриттів у шести регіонах України.

У межах програми "Безпечна школа" обрано 20 шкіл у відносно безпечних областях України: Вінницькій, Хмельницькій, Одеській, Чернігівській, Сумській та Києві. З-поміж цих 20-ти, 16 шкіл отримають базовий пакет обладнання для укриттів. До нього входять електрообігрівачі, аварійні світильники, аптечки, кулери та фільтри для води, меблі для сидіння, подушки для меблів, пледи, подовжувачі, матеріали для занять та ігор з дітьми тощо.

Ці товари зі свого асортименту METRO Україна передасть школам через соціального партнера програми – Фонд Східна Європа. На підтримку програми "Безпечна школа" в торговельній мережі запущено благодійну кампанію – у період із 17 по 30 серпня 2022 року кожен клієнт зможе долучитися до проєкту "Безпечна школа", придбавши в торговельних центрах METRO вибраний перелік товарів ТМ Rioba, Millennium, Duracell і President. Більше деталей доступно на сайті metro.ua.

Відео дня

Укриття чотирьох шкіл використовуватимуть як модельні, і крім забезпечення необхідним обладнанням, їх відремонтують відповідно до вимог ДСНС. Ініціатива триватиме до 31 січня 2023 року.

"Окрім облаштування безпечних укриттів Фонд Східна Європа в межах програми розробить онлайн-курс для вчителів. Доступний безкоштовно на Освітній онлайн-платформі Зрозуміло!, курс розкаже, як проводити заняття з дітьми в укриттях і підтримувати їх психологічно. Також розробимо методичні рекомендації та відеоролики про те, як освітянам облаштовувати укриття, а МОН поширить їх серед шкіл країни", – говорить Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа.

"20 укриттів – це лише пілотний проєкт. Ми шукатимемо можливості підтримувати цю програму й надалі, тому що добре розуміємо: від того, чи зможуть діти безпечно відвідувати навчальні заклади залежить не тільки якість освіти, яку вони отримують. Але й те, чи зможуть їхні батьки повернутись на роботу", – запевняє Віктор Лях.

"П’ять років поспіль METRO Україна запрошувала своїх клієнтів та співробітників долучитися до щорічної благодійної ініціативи "Збери шкільний портфелик" і пожертвувати канцелярське приладдя для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Зі свого асортименту компанія також передавала необхідні товари учням, а ще – проводила волонтерські заходи, за участі співробітників METRO Україна.

Такою була реальність мирних часів, проте сьогодні в складні обставини потрапили мільйони дітей в Україні, які частково втратили право на повноцінне навчання та своє безхмарне дитинство", – коментує Олена Вдовиченко, генеральна директорка METRO Україна.

"Проте наші діти не втратили надію на світле майбутнє, якому точно бути, і ми, дорослі, повинні зробити все, що в наших силах, щоб подарувати їм безпечні умови, в яких школярі продовжать здобувати цінні знання, навчаючись у очному режимі. З цією метою започатковано проєкт "Безпечна школа", до якого долучилася компанія METRO Україна та наші відповідальні постачальники. Спільно ми забезпечимо укриття шкіл необхідним обладнанням, щоб діти могли відвідувати школу, а під час повітряних тривог безпечно та комфортно перебувати в укриттях. Дякуємо за можливість стати частиною цієї важливої ініціативи! METRO з Україною, для українців!", – підсумовує Олена Вдовиченко

Інформаційна довідка:

"МЕТРО Кеш енд Кері Україна" вийшла на український ринок у 2003 році. Наразі компанія управляє 23-ма класичними центрами оптової торгівлі METRO Cash & Carry у Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Львові, Кривому Розі, Полтаві, Вінниці, Запоріжжі, Чернівцях, Миколаєві, Рівному, Івано-Франківську, Маріуполі та Житомирі; та 3-ма магазинами оптової торгівлі "Бери Вези" у Тернополі, Луцьку та Чернігові. За понад 16 років діяльності в Україні METRO Cash & Carry інвестувала в національну економіку понад 600 млн. євро. Обсяг продажів компанії "МЕТРО Кеш енд Кері Україна" за 2018/2019 фінансовий рік (жовтень 2018 р. – вересень 2019 р.) склав 627 млн. євро. "МЕТРО Кеш енд Кері Україна" входить до складу METRO. Більше інформації: www.metro.ua  

METRO – це провідна міжнародна торговельна оптова компанія, що спеціалізується на обслуговуванні готелів, ресторанів та служб кейтерингу (HoReCa), а також приватних підприємців – власників закладів роздрібної торгівлі. Обслуговуючи понад 16 млн. клієнтів у світі, компанія забезпечує їх якісними товарами як безпосередньо у великих торговельних центрах, так і онлайн, з професійною доставкою. Окрім цього, METRO допомагає своїм клієнтам розвивати бізнес та підвищувати конкурентоздатність, пропонуючи їм сучасні digital-інструменти, покликані розвивати та вдосконалювати сферу гостинності у кожній країні присутності компанії. Сталий розвиток є одним із ключових факторів успішного бізнесу METRO, про що свідчить статус лідера галузі згідно з Європейським індексом сталого розвитку Dow Jones Sustainability Index 2019. Компанія представлена у 34 країнах та надає робочі місця понад 100 тисячам працівників. Обсяг продажів METRO у 2018/2019 фінансовому році склав 27,1 млрд. євро. У жовтні 2019 року METRO AG заключила угоду щодо продажу мажоритарного пакету акцій свого бізнесу у Китаї. У вересні 2018 року компанія розпочала процес продажу роздрібної мережі Real, що налічує понад 34 тисячі працівників. Більше інформації: www.metroag.de

Фонд Східна Європа – українська благодійна неприбуткова організація, історія якої бере початок ще від 1992 року. Сьогодні Фонд є одним із лідерів громадського сектору в Україні, реалізувавши понад 100 програм різного масштабу, тривалості та складності. Від моменту заснування Фонд скерував близько $30 млн на національні програми та місцеві ініціативи, що спрямовані на розвиток громадянського суспільства, зміцнення громад і ефективне врядування. У своїй роботі Фонд спирається на широку мережу партнерів: державні та місцеві органи влади, громадських лідерів, НДО, асоціації, університети, дослідні інституції та організації, що надають технічну допомогу. Більше інформації: https://eef.org.ua/