У Міноборони спростували інформаціяю про скорочення підготовки мобілізованих  / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Генштаб

Міністерство оборони України в коментарі УНІАН спростувало інформацію народного депутата Валентина Наливайченка стосовно того, що в Україні зменшили терміни підготовки мобілізованих

"Строки підготовки не змінюються. Все й надалі буде відбуватися відповідно до законодавства: БЗВП (базова загальновійськова підготовка) - 30 діб згідно закону України. Фахова підготовка в залежності від військово-обліковоЇ спеціальності від 14 діб до 50 діб. Після цього ще колективна підготовка до 15 діб", – повідомили в Міноборони.

Скорочення термінів підготовки мобілізованих: що відомо

Напередодні народний депутат України Валентин Наливайченко заявив, що в Україні скорочують терміни підготовки мобілізованих з 2 місяців до 1,5. За його словами, причина полягає в тому, що до навчальних центрів потрапляє велика кількість людей. Він також зазначив, що новобранців не можуть відправити навчатися за кордон, оскільки "в Європі ніколи не навчали щойно мобілізованих, тобто не фахових військових". 

Відео дня

Мобілізація в Україні: останні новини

Раніше в Сухопутних військах повідомили, що всі 17-річні юнаки мають стати на військовий облік. Там також додали, що це звичайна процедура, яка не має жодного відношення до воєнної мобілізації.

Водночас із цим, у Міноборони спростували інформацію про те, що в додатку "Резерв+", де військовозобов'язані українці можуть оновити дані, будуть відправляти повістки. Там зазначили, що процедура видачі повісток чітко прописана в законі.

Вас також можуть зацікавити новини: