Данілов розповів, хто відповідальний за провалену мобілізацію в Україні / скріншот

Відповідальність за провалену мобілізацію в Україні було б некоректно покладати на когось одного. Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. 

"У нас кожного місяця є сталий призов до Збройних сил України. Чи можемо ми зупинити цей процес? Ні, не можемо, тому що хлопці і дівчата отримують поранення. Обовʼязково треба надавати відпочинок. І ми маємо розуміння, що це має бути те підкріплення, яке має бути підготовленим, яке має розуміння, де і в який спосіб має служити. Коли ми кажемо, що хтось провалив мобілізацію... Сьогодні є цифра – коли був початок війни, дуже багато людей пішло воювати навіть не заходячи до військкомату. Вони розуміли, де відбувається бій, вони підходили до бойової одиниці, ставали до строю – їх фактично всіх приймали, бо була така ситуація", – пояснив він в інтервʼю Наталії Мосейчук.

Данілов погодився, що треба наводити лад у роботі всіх центрів комплектації. Там "є прояви якихось речей, які б не мали там бути".  

Відео дня

"Це ж люди, вони інколи бувають слабкі. Інколи хтось за когось може попросити. У нас є ще лікарська компонента доволі велика в цьому процесі. Питання непросте, але треба розуміти, що це відповідальність всіх нас за нашу країну. І знаходити тут крайнього, що одна людина винна в тому, що в нас така ситуація, не зовсім коректно. Це всі ми", – резюмував він.

Мобілізація в Україні - останні новини

Повістки в додатку "Дія" наразі надсилатися не будуть. Реалізувати це у програмі в нинішньому її вигляді неможливо. Для цього необхідно створити окремий профіль для військовослужбовців, каже віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти , науки і технологій-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він також прокоментував долю "смарт-мобілізації" – проекту з набору операторів БПЛА. За словами Федорова, залишилося тільки прийняти постанову Кабміну, але документ на розгляд уряду не виносять.

Вас також можуть зацікавити новини: