Неможливо з ТЦК потрапити прямо під Авдіївку, заявив Жорін / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Генштаб

Рівень підготовки мобілізованих українців у деяких навчальних центрах залишає бажати кращого. Як заявив заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін, частина цих центрів "не дуже усвідомлює, що таке сучасна війна", вони "досі не готові переходити на сучасні методи та щось змінювати".

"На сьогоднішній день... неможливо з ТЦК потрапити прямо під Авдіївку. Кожен повинен пройти підготовку в навчальному центрі. Інше питання - рівень цієї підготовки", - написав боєць у своєму Telegram-каналі.

При цьому він дав пораду українським чоловікам:

Відео дня

"Прекрасно розумію, що зараз кожен пост про мобілізацію викликає масову істерику в коментарях. Не без допомоги ботів, але не тільки. Але моя порада залишається актуальною - самі обирайте підрозділ, де навчатимуть на високому рівні".

Також Жорін нагадав, що в перші дні повномасштабного вторгнення такого поняття як "підготовка" особливо не існувало:

"У нашому підрозділі ми відразу поділили бійців на тих, хто мав бойовий досвід і вже готовий був виконувати бойові завдання, і на новачків. Серед більш досвідчених бійців була виділена частина для інструкторського складу. Тож поки одні вже еб***лися під Києвом, інші готувалися, щоб за умовно тиждень чогось навчитися й отримати можливість поїхати на бойові. Такі були умови, і що показово - наші люди сперечалися за право поїхати на бойовий виїзд".

Мобілізація в Україні - актуальне

Як писало NBC News, через жорстокі бої та посилення призовної кампанії, українські чоловіки відчайдушно намагаються уникнути призову.

Зазначалося, що, якщо на початку війни добровольці шикувалися в чергу, то тепер їхній запал згас, і брак особового складу став проблемою, яка може вирішити долю України, навіть якщо їй вдасться зберегти підтримку Заходу.

Вас також можуть зацікавити новини: