Навчальний рік в Україні хочуть розпочати з 1 вересня / фото УНІАН

Дата початку нового навчального року в школах залежить від епідеміологічної ситуації в Україні, але попередньо це 1 вересня.

Про це розповіла в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, пише "РБК-Україна".

Вона пояснила, що рішення про відкриття шкіл з 1 вересня або продовження навчання в режимі онлайн в Кабміні зараз немає.

Відео дня

Читайте такожЗеленський хоче звільнити випускників з ОРДЛО від складання ЗНО для вступу до вишів

"Поки що адаптивний карантин продовжено до 31 липня. Як буде розвиватися епідемічна ситуація, важко судити. Безперечно, я за те, щоб діти повернулися до школи. Але щоб умови навчання в школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наше основне завдання – це збереження здоров'я учасників освітнього процесу", - пояснила чиновниця.

Мандзій також пояснила свої попередні слова щодо онлайн-школи в новому навчальному році.

"Я хочу спростувати фейк. У коментарі одному з телеканалів я сказала про те, що навчання вже буде з використанням тих інструментів і технологій, якими оволоділи вчителі. Але це не означає, що з 1 вересня ми перейдемо на дистанційне навчання. Живого спілкування ніхто не відміняв. В тому і суть школи", - сказала Мандзій.

"До кінця червня спільно з Міністерством охорони здоров'я готуємо додаткові протоколи, які будуть визначати заходи безпеки у закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня. Я впевнена, що новий навчальний рік для учнів шкіл розпочнеться з 1 вересня. Для студентів першого курсу з 17 вересня. Ми передбачили коригуючий навчання в наступному році, щоб кожен учитель зрозумів, як засвоїли матеріал його учні", - додала вона.

Читайте такожСім столичних пунктів проведення ЗНО виявились не готовими приймати людей

За її словами, за час карантину МОН не отримувало сигналів про скорочення або урізання зарплат вчителям.

"Всі вчителі повинні були отримати повністю заробітну плату. В окремих випадках була інформація про дещо інший підхід до оплати праці вихователів дошкільної освіти. Але по школі таких звернень не було", - уточнила в. о. міністра.

Як повідомляв УНІАН, напередодні Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволила провести зовнішнє незалежне оцінювання в Україні з 25 червня до 17 липня.