фото REUTERS

Нікопольський завод феросплавів підбив підсумки за місяць з початку повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну.

Як зазначають в прес-службі компанії, за цей час АТ НЗФ достроково відрахував близько 400 млн грн податків у бюджети різних рівнів, допоміг укріпити місто та підтримує ЗСУ.

Про податки

З перших днів повномаштабного вторгнення росії в Україну до лав бізнес-батальйону доєднався АТ НЗФ, бо в керівництва підприємства є повне розуміння, що під час воєнного стану, важливо продовжувати підтримувати ЗСУ та національну економіку. Тому в лютому-березні завод достроково виплатив заробітну плату робітникам  у повному обсязі та зробив відрахування в бюджети різних рівнів. Так, в нікопольську скарбницю сплачено 3 млн грн податків на землю, а до державного бюджету відраховано 384 млн грн податків на прибуток.

Відео дня

"Ми бачимо, які руйнації спричинили удари російського агресора по багатьох містах України. Отже, ми маємо працювати, щоб у цю скрутну годину підтримати нашу державу", – говорить генеральний директор заводу Володимир Куцін.

Про укріплення міста

Також ще 25 лютого генеральним директором АТ НЗФ була скликана термінова нарада, під час якої було вирішено всіляко співпрацювати з керівництвом територіальної оборони,  аби облаштувати укріплюючи споруди навколо міста.

"Аби ворог не міг безконтрольно, безперешкодно проникнути в Нікополь, ми укріпили в’їзди в місто, побудували укріплюючі споруди навколо воєнних об’єктів, зробили додатково два сховища, 16 укриттів, три бліндажі та облаштували ряд вогневих точок. Також ми виробляли та розставляли різного розміру дорожні та протитанкові їжаки. Це все робилося та продовжує вироблятись силами заводу, бо ми розуміємо надважливість цієї роботи, і якщо можемо допомогти, то повинні це робити. Ми на зв’язку з нашими бійцями 24/7, аби додатково укріпити якийсь напрямок. Ми готові зустріти ворога,  і завдяки мужності наших Збройних Сил, на землі зможемо бути з ними на рівних, проте поки над Україною відкрите небо, у них є перевага. Тож, ще раз закликаємо наших міжнародних партнерів, – це надважливо, – закрийте над Україною небо, а на землі ми впораємось", – говорить директор з капітального будівництва заводу Олег Камбаров.

Про Героїв

В цілому до лав ЗСУ, Нацгвардії та Тероборони лише останнім часом вступили понад 300 робітників АТ НЗФ. За кожним з них згідно із законодавством збережено робоче місце та заробітна плата. На жаль, завод втратив на передовій одного робітника – капітана ЗСУ Сергія Хорошилова. Аби підтримати його родину, було прийнято рішення виплатити їй 500 тис. грн. 

"Сергій Вікторович героїчно загинув, захищаючи нашу державу та кожного з нас від російських окупантів, тому наш обов’язок підтримати його родину. Звісно, гроші не повернуть чоловіка до дружини, а батька до доньки, проте вони можуть підтримати їх матеріальний стан. Вічна слава Герою!

Поки українці боронять свою землю, завод має працювати, щоб нашим бійцям було куди повертатись, а наша країна жила й мала фінансові резерви для підтримки армії та держави. У кожного з нас свій фронт і ми будемо тримати його до остаточної перемоги. Слава Україні!", – сказав генеральний директор Володимир Куцін.