У рамках досудового розслідування правоохоронці одночасно провели 13 обшуків \ facebook.com/mvs.gov.ua

На Дніпропетровщині затримано дев’ятьох членів злочинної групи, яка займалась трудовою експлуатацією соціально незахищених людей.

Читайте такожВ Одесі судитимуть двох вихователів притулку, в якому катували дітейЯк повідомляє прес-служба Національної поліції, під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що група осіб вербувала та утримувала в «реабілітаційних центрах» соціально незахищених громадян.

«Зокрема, правопорушники утримували в цих «центрах» осіб з інвалідністю, літніх людей, осіб з алкогольною та наркотичною залежностями. Учасники злочинної групи на замовлення сторонніх осіб примушували потерпілих виконувати чорнові роботи в місті Дніпро. При цьому гроші за роботу отримували зловмисники, а не потерпілі», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У рамках досудового розслідування правоохоронці одночасно провели 13 санкціонованих обшуків в «реабілітаційних центрах». Також обшуки провели у місцях проживання фігурантів та в шести транспортних засобах, на яких пересувалися зловмисники.

Зазначається, що правоохоронці вилучили мобільні телефони, грошові кошти, блокноти з робочими записами, паспорти утримуваних громадян. Крім того, вилучено печатки та документи благодійних організацій, кредитні картки, чотири транспортних засоби та інші речові докази, які вказують на протиправну діяльність.

«Від трудової експлуатації правоохоронці звільнили 172 особи. Наразі всі звільнені люди перебувають під наглядом медиків та працівників соціальних служб», - повідомили в поліції.

За інформацією відомства, дев’ятьох фігурантів поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. На даний час вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу ("торгівля людьми"), та обрання запобіжного заходу.

Новини по темі: