Нове призначення ніяким чином не вплине на статус приватизації щодо Довженко-Центру / фото УНІАН

Юлію Каждан призначено новою виконувачкою обов’язків керівника Довженко-Центру. До призначення цю посаду займала Олена Гончарук. Юлія Каждан очолить Довженко-Центр саме на час до завершення конкурсного відбору на посаду Генерального директора Центру.

Як повідомили у Державному агентстві з питань кіно, завданнями нового виконувача обов’язків буде "повний та об’єктивний аналіз фінансово-господарської діяльності ДП, виправлення виявлених перевіркою органу управління порушень, встановлення інших фактичних обставин справи та надання пропозицій щодо можливих шляхів покращення діяльності Центру".

За словами Марини Кудерчук, голови Державного агентства з питань кіно, Юлія Каждан має достатній бекграунд для виконання поставлених перед нею завдань. Юлія - ефективна кризис-менеджерка, юристка.

Відео дня

Сам конкурс на посаду голови Довженко-Центру буде оголошено після реєстрації Мінюстом України нового Положення про порядок організації та проведення конкурсу на посаду керівника державного закладу культури (підприємства, установи, організації) у сфері кінематографії, що належить до сфери управління Державного агентства України з питань кіно.

Нове призначення ніяким чином не вплине на статус приватизації щодо Довженко-Центру. За словами очільниці Держкіно, центральний корпус Центру Довженка на Васильківській, в якому відбуваються мистецькі заходи та розміщена унікальна колекція установи, й надалі залишається на балансі Центру Довженка.

"Приміщення будуть функціонувати відповідно до Статуту та у звичайному режимі", — наголосила Марина Кудерчук. Вона додала, що "Довженко-Центр" залишиться на тому ж місці і жоден з урядових наказів не передбачав ані ліквідації установи, ані її передислокації.

Два корпуси Центра Довженка загальною площею близько 9 тисяч квадратних метрів, які Фонд держмайна виставив на приватизацію, понад 20 років жодним чином не використовувались Центром для реалізації будь-яких культурних проєктів. Цю нерухомість Довженко-Центр просто надавав у оренду.