Росіяни можуть напасти восени / Фото Фейсбук Антон Наумлюк

Росія у вересні може напасти на Херсонську область під приводом навчань, щоб отримати воду для Криму.

Про це в ефірі каналу "ДОМ" заявив колишній командувач силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес.

На початку осені збройні сили Російської Федерації планують провести масштабні навчання "Кавказ 2020". Тому поряд з Чорним морем і Україною буде сконцентровано величезну кількість російських військ.

Ходжес зазначив, що в Криму все частіше говорять про нестачу води в анексованому Криму. Бо крім того, що "Україна правильно заблокувала воду, що надходить з річки Дніпро по Північно-кримському каналу на півострів", анексована Росією територія ще й потерпає від значної посухи через погоду.

Читайте також"Заклики не допускаються": у РФ визнали, що змінюють Конституцію через анексію Криму

При цьому, зазначає генерал, кримчани у проблемах з водопостачанням повинні звинувачувати саме Путіна і його команду. Але півострів дуже важливий для Кремля, бо саме з кримських портів російські кораблі незаконно відправляються на підтримку злочинних режимів у Сирії та Лівії.

"Сподіваюся, я помиляюся, але у мене є бачення, що під час навчань на Кавказі росіяни оголосять гуманітарну кризу в Криму через воду, а потім скажуть, що у них немає вибору", - припустив Ходжес і додав, що "це дуже типово для того, що Росія зробила в минулому".

Генерал не виключає, що російські військові можуть захопити греблю в Херсоні на півночі, щоб "дозволити воді повернутися в Крим".

Бен Ходжес говорить про можливе військове вторгнення з 29-ї хвилини відео:

Як повідомляв раніше УНІАН, що в Меджлісі розповіли про ситуацію з водою в окупованому Криму.