Влада ЛЬвівщини просить послабити карантин в області \ фото УНІАН

Міський голова Львова Андрій Садовий та голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький звернулися до Кабінету міністрів з проханням послабити карантинні обмеження на Львівщині, запроваджені з метою протидії поширенню коронавірусній інфекції COVID-19.

Читайте такожПом'якшення карантину: в Україні з 10 червня відкриються бази відпочинку - Степанов

Про це Садовий повідомив у Facebook після спільної наради з прем‘єр-міністром України Денисом Шмигелем, яка відбулася у вихідні.

Відео дня

"Разом з Максимом Козицьким переконували голову уряду дати дозвіл обласній комісії з надзвичайних ситуацій на відновлення роботи спортивних закладів. Також необхідно відновити роботу усіх обласних маршрутів в режимі спецперевезень", - заявив Садовий.

За його словами, майже 150 тис. людей щодня приїжджають до Львова з навколишніх міст і сіл.

"Вже третій місяць вони змушені шукати альтернативні (часто незаконні та небезпечні) способи, щоб потрапити в місто", - додав мер Львова.

"Також я вважаю, що ми можемо відновити роботу фітнес-центрів. Це атрибут здорового способу життя. Ми вже напрацювали протоколи для їхньої роботи в умовах карантину. Люди мають право на фізичну активність і здоров’я", - додав він.

Садовий висловив сподівання, що уряд дослухається до цих прохань і що "вже завтра на засіданні ці ініціативи будуть враховані".