Проект Virobnik.ua стартував в Україні кілька місяців тому / фото Virobnik.ua

Національний сервіс Virobnik.ua, який показує з чого і в яких умовах створюють українські харчові продукти, зустрічає спротив з боку деяких виробників.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, натхненник сервісу Віталій Єрмак як приклад наводить одну з найбільших компаній, яка виробляє в Київській області йогурти та молочні продукти.

За словами Єрмака, у відповідь на запит сервісу з відкриття українцям всіх етапів виробництва та інгредієнтів там відповіли: «Ми вже маємо достатньо відео на цю тему».

Відео дня

Однак, додає Єрмак «Перевіривши сайт виробника, ми не знайшли жодного відео, яке показувало б українцям з чого і в яких умовах створюються продукти, які ми споживаємо щодня. А якби таке відео і було, то воно по суті не було б незалежним, а очевидно знято в інтересах суто виробника».

Проект Virobnik.ua стартував в Україні кілька місяців тому. Як розповів його засновник Віталій Єрмак, головне завдання проекту – не реклама окремих виробників або торгових марок, а інформування українських споживачів про те, як виробляється той чи інший продукт. А споживачі вже самі зроблять вибір, чию продукцію їм купувати.

На сайті проекту постійно збільшується кількість продуктів, виробництво яких стає відкритим для українців.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет оштрафував п'ять молочних компаній за обман на 30 млн грн. Комітет виявив ряд недобросовісних компаній, які виробляли суміші з невідомих складових і при цьому називали продукт маслом, повідомили у відомстві.