Коханівський отримав вирок / фото УНІАН

Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок лідеру Добровольчого руху «Організації українських націоналістів» Миколі Коханівському у справі щодо погрому російського «Альфа-банку» у Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, Коханівському призначили два роки ув’язнення з відстрочкою виконання на рік як «умовний строк».

«Коханівському, обвинувачуваному у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 296 ККУ, призначити покарання у вигляді двох років обмеження волі. Звільнити Коханівського від відбування призначеного покарання з іспитовим строком один рік», - йдеться у вироку, який зачитав суддя Андрій Трубніков.

Відео дня

Читайте такожНічний домашній арешт без браслету: суд пом'якшив Коханівському запобіжний захід

Своєю чергою, Коханівський заявив, що подаватиме апеляцію на вирок суду.

Представники «Альфа-банку» на суд не з'являлися, відтак суд залишив цивільний позов без розгляду.

Як повідомляв УНІАН, Коханівського судять у справі погрому російських банків в 2016 році.

20 лютого 2016 року в Києві представники Добровольчого батальйону ОУН закидали камінням будівлю «Сбербанку Росії». Також активісти закидали камінням і увірвалися до відділення «Альфа-банку».

Читайте також"Можна і в табло отримати": націоналіст Коханівський жбурнув чашку у телеведучого (відео)

Крім того, 18 лютого 2018 року у Києві представники Добровольчого руху ОУН розтрощили будівлю «Сбербанку Росії».

21 жовтня 2017 року в Києві біля станції метро «Академмістечко» поліція затримали Коханівського після стрілянини й сутички з Русланом Качмалою, в якій обидва були травмовані.

25 жовтня 2017 року Святошинський районний суд Києва обрав для Коханівського запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

28 лютого 2018 року суд пом’якшив йому запобіжний захід і змінив на нічний домашній арешт.