Прокурор клопотав про продовження запобіжних заходів всім обвинуваченим / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжні заходи Андрію Антоненку і Юлії Кузьменко та продовжив покладені на Яну Дугарь обов'язки до 19 грудня.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалено колегією у складі трьох присяжних та двох суддів.

Прокурор клопотав про продовження запобіжних заходів всім обвинуваченим.

Відео дня

Зокрема сторона обвинувачення просила продовжити тримання під вартою Антоненка, цілодобовий домашній арешт Кузьменко та покладені на Дугарь обов'язки.

Захист заперечив проти задоволення відповідних клопотань.

Зокрема, один із адвокатів заявив, що прокурор подав клопотання з порушенням строків, адже сторона обвинувачення мала це зробити за 5 днів до завершення терміну дії запобіжних заходів.

Читайте такожГеращенко допустив, що суд присяжних не визнає докази проти підозрюваних у справі Шеремета

Адвокат Кузьменко Тарас Безпалий наголосив, що через перебування під цілодобовим домашнім арештом Кузьменко, яка є дитячим хірургом-кардіологом, не може проводити життєво важливі операції дітям.

Адвокат Антоненка Станіслав Кулик надав суду ряд заяв від осіб, які хочуть взяти його підзахисного на поруки, зокрема від народних депутатів.

Захисники всіх обвинувачених наголосили, що ризики, на яких наголошує прокурор, не доведені.

Сторона захисту закликали суд не продовжувати запобіжні заходи Кузьменко та Дугарь, а Антоненка звільнити з-під варти.

Суд ухвалив: задовольнити клопотання прокурора та продовжити тримання під вартою Антоненка та цілодобовий домашній арешт Кузьменко до 19 грудня.

Крім того, суд продовжив покладені на Дугарь обов'язки до 19 грудня.

Наступне засідання відбудеться об 11:00 17 листопада. Крім того, з 12 січня засідання відбуватимуться кожного вівторка о 12:00.

Читайте такожСправа Шеремета: суд відмовив стороні захисту у допиті Зеленського та Авакова

Справа Шеремета - хто винен

  • Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Антоненка, дитячого кардіохірурга Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Дугарь.
  • Слідство вважало, що Антоненко був організатором вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто журналіста, а Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.
  • 11 серпня суд змінив Кузьменко запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.
  • 21 травня Антоненку, Кузьменко і Дугарь додали ще дві підозри, а також змінили зміст попередньої.
  • За словами керівника юридичної фірми «Сенс Консалтинг» Леоніда Маслова, Антоненко - вже виконавець за попередньою змовою, а Кузьменко – «лише заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок». Крім того, підозрюваних звинувачують у знищенні автомобіля, в якому був Шеремет, і зберіганні вибухівки.
  • 25 серпня всі троє обвинувачуваних вимагали в суді, щоб їхню справу розглядав суд присяжних.
  • За авторозподілом від 9 вересня визначені троє основних присяжних: Григорій Фірсов, Наталя Глоба, Юрій Михайленко і двоє запасних - Юрій Федоренко, Людмила Яковенко.
  • Цього ж дня Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід Дугарь із нічного домашнього арешту на заставу в 168 тисяч гривень.
  • 8 жовтня суд усунув від подальшого розгляду справи присяжного Михайленка та замінив його на запасного - Федоренка.