Київські стрітрейсери порушують ПДР під час війни / фото facebook.com/mixailotkach

Київські вуличні "гонщики" тиснуть на автора розслідування про заборонену на час воєнного стану їзду, журналіста Михайла Ткача.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Гонщики" продовжують тиснути... Спроби тиску залиште, будь ласка. Поки мене визнали потерпілим у семи кримінальних провадженнях, і витрачати час і сили на восьме я не хочу... Закликаю всіх: не втрачати уваги до проблеми до вирішення проблеми; дотримуватися цивілізованого діалогу без погроз і закликів, як би складно це не було", – зазначив він після виходу розслідування.

Як відомо, 25 червня поточного року Київрада на час війни заборонила рух транспорту, який використовує в конструкції систему випуску відпрацьованих газів "прямоток" та інші вихлопні системи без шумопоглиначів.

Однак, як зазначив журналіст, такі явища як спортивні авто, гучна їзда та вулична гонка нікуди не зникли, навпаки – набули ще більших масштабів.

Стрітрейсери порушують ПДР під час війни / фото facebook.com/mixailotkach

"Поки немає офіційної статистики стосовно українців, які внаслідок російської агресії живуть із посттравматичним синдромом. Але очевидно, що мова може йти навіть не про десятки тисяч. І саме тому гуркіт моторів автомобілів любителів вуличних гонок у столиці країни, що живе в умовах війни, виглядає зухвало і, щонайменше, недоречно", – акцентував автор розслідування.

"Ми навмисно не розповідаємо, а лише показуємо, що нам довелося побачити на київських вулицях. Тому що цей матеріал, очевидно, не потребує коментарів, а лише жорсткої реакції відповідних правоохоронних органів і, як наслідок, повного зникнення вуличних перегонів і гучних авто з київських вулиць", – додав журналіст.

У Центрі протидії дезінформації РНБО заявили: якщо є переобладнання, яке порушує розділ 31 ПДР, транспортний засіб може бути вилучено поліцією на спецмайданчик.

Воєнний стан в Україні

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України підтримала продовження воєнного стану в Україні терміном на 90 днів до 21 листопада.

Також парламент підтримав твердження указу про продовження мобілізації.

Нагадаємо, воєнний стан в Україні запровадили у перший день повномасштабного вторгнення Росії – 24 лютого 2022 року.

Вас також можуть зацікавити новини: