Віра Лебединець стала однією з жертв солдата-строковика Артемія Рябчука / фото Нацполіція

У контролера відомчої воєнізованої охорони Віри Лебединець, яка загинула внаслідок стрілянини на заводі "Південмаш" у Дніпрі, залишилася 11-річна дочка.

Про це повідомляється на сторінці підприємства в Facebook.

"Вірі Сергіївні, якій цьогоріч мало б виповнитися 36 років, залишалося перебувати на посту найважчі передранішні години. Понад 15 років вона віддала роботі на "Південмаші", вдома на неї чекала одинадцятирічна донька", - йдеться у повідомленні.

На підприємстві додали, що перед тим, як застрелити Лебединець, нацгвардієць погрожував їй та тягав за волосся.

Віри Лебединець / фото facebook.com/yuzhmash

"Вона так і не відкрила двері, не віддала ключі. І тоді пролунали постріли", - зазначили у прес-службі заводу.

Читайте також"Жив у своєму світі": військовий психолог назвала можливу причину розстрілу в ДніпріРозстріл у Дніпрі 27 січня: що відомо

Близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 осіб, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардійця у м. Підгородне Дніпропетровської області.

За фактом умисного вбивства та дезертирства зі зброєю (ч.2 ст. 115, ч. 3 ст. 408 КК) розпочато кримінальне провадження. Також розслідується справа з приводу службової недбалості керівництва Нацгвардії, що призвела до трагедії.

Рябчуку повідомили про підозру за ст.115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцям зброї та бойових припасів) ККУ.