Причетних до розклеювання листівок встановлюють / фото Закарпаття онлайн

У Берегові невстановлені особи розклеїли листівки з погрозами українцям угорського походження, поліція відкрила провадження.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області, листівки з'явилися 2 травня на кількох житлових будинках.

Слідчі поліції кваліфікували такі дії зловмисників за ч.2 ст. 161 Кримінального кодексу України, тобто порушення рівноправності громадян залежно від їхньої національної приналежності, поєднані з погрозами. Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Відео дня

Читайте такожПодвійне дно подвійного громадянстваПоліцейські вживають заходів для встановлення причетних до скоєння злочину осіб.

Разом з тим, як повідомляє портал «Закарпаття онлайн», вчора в Берегові з'явилися листівки провокаційного змісту, виконані нібито українськими націоналістами - на синьо-жовтому тлі, з використанням радикальних формулювань.

"Однак, як і в багатьох попередніх випадках, певні деталі видають неукраїнських авторів цієї провокації — слово "УКРАЇНСЬКОЇ" написано з помилками, які міг допустити автор-неукраїнець- "україньскої"», - йдеться в повідомленні.

Причетних до розклеювання листівок встановлюють / фото Закарпаття онлайн

Також на порталі розміщено фото цих листівок.

Вас також можуть зацікавити новини: