Жінка дивом уціліла під час ракетної атаки на будинок у Дніпрі / скріншот

Їхні тіла змогли дістати лише наприкінці пошуково-рятувальної операції в Дніпрі. 28-річний Олексій Зеленський та його 11-місячний син Микита загинули. Їхня дружина і мама Катерина дивом вижила, хоч усі були в одній кімнаті. Затиснута уламками, жінка чекала порятунку і не могла покликати на допомогу, бо має порушення слуху.

Журналісти ТСН дізналися, як вдалося врятувати жінку, яка втратила під час "прильоту" ракети й сина, і чоловіка. Першою кадри з Катериною зафільмувала військова фотографиня Оксана Йоханнессон. Її очима трагедію мешканців розбомбленої багатоповерхівки побачив увесь світ. 

Фотограф розповіла, що рятувальники почули гуркіт й вирішили йти всередину, у квартиру на 4-му поверсі. Вони вирішили ризикнути, тому що була надія, що там є живі люди. У темряві та в диму ДСНСники намагалися знайти вцілілих, влаштовували хвилини тиші, та жінка з порушеннями слуху не могла покликати на допомогу. Рятувальники почули лише стукіт. Катерина сиділа на стільці на кухні, вона так і залишилася затиснутою між холодильником і плитою. Так бідолашна провела 20 годин, на момент порятунку температура її тіла впала до 31 градуса.

Зараз стан Катерини стабілізували. Все, що вона пам'ятає, написала на папері: вона з чоловіком і сином були на кухні, а потім - вибух.

Трагедія у Дніпрі через влучання російської ракети у 9-поверховий будинок

14 січня 2023-го року російська ракета Х-22 влучила у багатоповерхівку в Дніпрі. Унаслідок атаки РФ один з під'їздів "склався", кількість жертв станом на 19 січня сягнула 46 людей.

Мер Дніпра Борис Філатов озвучив припущення, куди насправді хотіла вцілити Росія. Вона, ймовірно, мала намір атакувати Придніпровську ТЕС. За його словами, деяких жертв можуть не знайти.

Трагедія у Дніпрі поламала безліч людських доль. Так, одна з мешканок будинку показала фото зустрічі Нового року із сусідами, чотирьох людей зі світлини вбила російська ракета.

Дідусь-мешканець будинку не зміг стримати емоцій і звернувся до росіян 17 січня, проклинаючи їх. Він втратив онука внаслідок "прильоту". 

А одна мешканка сумнозвісного будинку в Дніпрі дивом врятувалась після влучання російської ракети у її помешкання. На момент атаки вона перебувала у ванній.

Вас також можуть зацікавити новини: