Іван Маланич раптово помер два дні тому / фото з особистого архіву родини Маланичів

У Львові сьогодні попрощалися із 45-річним ветераном АТО Іваном Маланичем, який раптово помер 13 вересня.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, заупокійна літургія відбулася у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра та Павла на вул. Театральній, а поховання – на Личаківському кладовищі, на полі почесних поховань №76.

Маланич разом із братом-близнюком захищав Україну на Донбасі / фото УНІАН Мирослава Бзікадзе

Попрощатися із Маланичем прийшли сотні людей – друзі, знайомі, товариші по службі, небайдужі львів’яни. У приміщенні храму яблуку ніде було впасти, також люди повністю заполонили площу перед церквою. Труна ветерана буквально потопала у живих квітах.

Відео дня
Труна ветерана потопала у живих квітах / фото УНІАН Мирослава Бзікадзе

Неподалік чергувала бригада "швидкої", яка час від часу надавала меддопомогу близьким померлого та учасникам військового оркестру.

Поховали учасника АТО на Личаківському кладовищі / фото УНІАН Мирослава Бзікадзе

Згодом чимала процесія вирушила на Личаківське кладовище.

Читайте такожРосійські окупанти поранили бійця ЗСУ на Донбасі

Що відомо про Івана Маланича

Іван Маланич раптово помер 13 вересня. Він – один із братів-близнюків Маланичів, які захищали Україну на Донбасі. Був десантником знаменитої 80-ї бригади, служив у снайперській роті.

У 2014 році Іван разом із братом, екс-очільником Держекоінспекції у Львівській області Миколою Маланичем у складі 80-ї бригади вирушив на фронт. Обоє брали участь в обороні міста Щастя та Луганської ТЕС. Іван Маланич був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.