У Маріуполі за підтримки Групи "Метінвест" триває будівництво першого в Україні багатоквартирного житлового будинку, який планують заселити у 2022 році. Зараз зводять перший поверх. 

Про це повідомили у прес-службі "Метінвесту", який безкоштовно надасть понад 400 тонн металу для будівництва. А загальні інвестиції у проект складуть понад 120 млн грн.

Відео дня

Читайте також"Метінвест" допоміг Товариству Червоного Хреста з ремонтом історичної будівлі у центрі КиєваЯк зазначив гендиректор меткомбінату "Азовсталь" Енвер Цкітішвілі, цей будинок буде надійним і енергоефективним, він будується за унікальною технологією: сталевий каркас можна легко посилити й реконструювати. Крім того, проектний термін експлуатації будівлі становить понад 100 років.

Проект спільний: фінансування виділяє місто, держава й група "Метінвест".

Це буде яскравий в плані колірного рішення восьмиповерховий будинок з найвищим рівнем енергоефективності (А+++), його площа складе понад 7 тис.кв. м, там буде 120 однокімнатних і двокімнатних квартир. 

"Це унікальний проект у сфері сталевого будівництва не тільки в Маріуполі, але і в Україні", - сказав міський голова Маріуполя Вадим Бойченко. За його словами, забезпечення житлом дозволить залучити у Маріуполь фахівців, необхідних металургійним підприємствам.

Зазначимо, у грудні 2018 року в Маріуполі за підтримки "Метінвесту" в номінації для молодих архітекторів підбили підсумки конкурсу Steel Freedom в категорії "Створення проекту житлового будинку в сегменті доступного житла". Головною умовою конкурсу була розробка проекту із застосуванням несучих сталевих конструкцій. 

Нагадаємо, з української сталі споруджують стадіони й мости, в тому числі популярний київський скляний міст і новий міст в італійській Генуї. Спорудження зі сталі "Метінвесту" захищає українців від четвертого ядерного енергоблоку у Чорнобилі.