На території вільного Донбасу з’явився перший критий 50-метровий басейн, який може приймати всеукраїнські та міжнародні змагання з п’яти видів спорту.

Про це написав у Facebook голова Донецької обласної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

"Завершено реконструкцію басейну "Нептун" у Маріуполі – проєкт було втілено в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", - повідомив він.

Відео дня

Басейн робили за стандартами Міжнародної федерації плавання (FINA), тут можуть проходити всеукраїнські та міжнародні змагання з плавання, синхронного плавання, водного поло, стрибків у воду та стрибків на батуті.

"На ремонт було витрачено майже 120 млн гривень. За ці кошти в басейні змінили розміри чаші та снарядів для стрибків у воду, встановили найсучаснішу систему фільтрації води, замінили всі внутрішні комунікації, відремонтували внутрішні приміщення та упорядкували прилеглу територію", - розповів Кириленко.

У басейні зможуть займатися люди з інвалідністю – для них встановили ліфт і підйомники для спуску до води.

Як повідомлялось, у 2021 році за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" розвивають також вуличну інфраструктуру для занять спортом. Вже відкрили 500 "активних парків", де можна безкоштовно тренуватись, користуючись відеоінструкціями від зіркових тренерів.