Стримати хворобу вдалося завдяки вчасному запровадженню карантину \ Фото УНІАН

Заступник керівника Офісу президента Юлія Соколовська подякувала українцям за дотримання карантину.

Читайте такожУ КМДА розповіли, чи відкриють з 12 травня пляжі та популярну "качалку" у Гідропарку

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала на брифінгу в аеропорту «Антонов» (смт Гостомель) після прибуття літака Ан-225 «Мрія» з благодійним медичним вантажем із КНР.

Відео дня

«Сьогодні в Україні десь у 20 разів менше випадків захворювання, ніж в Іспанії, і в 12 разів менше, ніж в Росії. І навіть, якщо ми говоримо про те, що не всі випадки зафіксовані, то рівень смертності, наприклад, якщо порівнювати з Польщею... у нас удвічі менший», - зауважила Соколовська.

Вона додала, що такі показники захворюваності, зокрема, завдяки вчасному запровадженню карантину та забезпеченню лікарень засобами індивідуального захисту та обладнанням.

«Я хочу подякувати особисто від Офісу президента всім нашим громадянам за те, що дотримувалися карантинних заходів, за те, що проявили відповідальність. І за те, що розуміють, що кожне життя і здоров'я людей залежить від кожного з нас», - сказала Соколовська.

Вона нагадала, що урядом ухвалене рішення про послаблення карантинних заходів, але «ми точно не застраховані від наступних спалахів». «Тому президент України Володимир Зеленський наголошує і вимагає, щоб продовжувалася щодня робота із забезпечення закладів засобами індивідуального захисту і обладнанням і щоб формувалися відповідні резерви», - зазначила Соколовська.