Подоляк запевняє, що блокування кордону не впливає на постачання зброї в Україну / колаж УНІАН, фото twitter.com/DeptofDefense, скриншот

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк розповів, чи впливають протести перевізників на українсько-польському кордоні на постачання зброї в нашу державу.

"Ні, на постачання зброї ніяк не впливає. Це все йде в межах абсолютної чіткої стратегії Польської Республіки на допомогу Україні військово. Блокуються інші вантажі, комерційні вантажі, зрозуміло, що це погана ситуація", – розповів Подоляк в інтерв'ю 24 Каналу.

За його словами, військова допомога надалі постачається за попередніми домовленостями з українськими партнерами через транзитивну територію Польщі.

Відео дня

На думку Подоляка, блокування кордону дійсно є відголосом запеклої політичної боротьби на парламентських виборах Польщі.

"Потрібно дочекатися, коли поляки остаточно сформують коаліційний уряд, імовірно, на чолі з Дональдом Туском. Оскільки тимчасовий уряд, який очолює Матеуш Моравецький, не активно працює по деблокаді й навряд чи розв'язуватиме проблему", - додав він.

Блокада українсько-польського кордону - деталі

29 листопада 2023 року міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаджадхур зустрівся з перевізниками, які беруть участь в блокаді польсько-українського кордону. 

"Сьогоднішня зустріч пройшла дуже добре. Хочу подякувати представникам індустрії за участь і жваву дискусію. Дякуємо також за вашу гнучкість у переговорах", – наводить слова міністра прес-служба Міністерства інфраструктури Польщі.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що систему дозволів для українських перевізників необхідно відновити, оскільки вона "добре працювала".

Вас також можуть зацікавити новини: