Донецька область вийшла з "помаранчевої" в "жовту" зону епіднебезпеки / фото УНІАН

Донецька область вийшла з "помаранчевої" в "жовту" зону епідемічної небезпеки, таким чином на сьогодні вся Україна в "жовтій" зоні.

Про це свідчать дані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Як зазначається, станом на сьогодні у Донецькій області відсоток від епідемічного порогу становить 94,4% при нормі 100%.

Відео дня

Читайте такожВ Україні за добу різко зросла кількість смертей від COVID-19

Таким чином, в Україні не залишилося більше регіонів, де був би перевищений хоч один показник по COVID-19. При цьому в п'яти регіонах показники частково відповідають "зеленій" зоні карантину. У Києві, Закарпатській, Полтавській та Хмельницькій областях нижчий відсоток від епідпорогу становить менше 50%, а у Вінницькій області - коефіцієнт виявлення випадків інфікування менше 5%.

Дані МОЗ України

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що частина областей України найближчим часом можуть перейти в "зелену" зону карантину.

Вся Україна може стати "зеленою" якщо на території не менше 13 регіонів захворюваність на грип та ГРВІ менше 50 відсотків епідемічного порогу, а коефіцієнт виявлення випадків інфікування - менше 5 відсотків. "Зелена" зона дозволяє пом'якшити карантинні обмеження.

Карантин в Україні: що відомо