У Міноборони зазначають, що повномасштабне вторгнення створило нові виклики на всіх напрямках  \ фото mil.gov.ua

У Міністерстві оборони розповіли, що удосконалюватимуть у роботі Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати).

Про це повідомляється на сайті Міноборони у Facebook. У повідомленні зазначається, що сьогодні під головуванням першого заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Олександра Павлюка відбулася спільна нарада представників Міністерства оборони, Генерального штабу і керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

У Міноборони зазначають, що повномасштабне вторгнення створило нові виклики на всіх напрямках, у тому числі і для ТЦК СП - крім збільшеного обсягу роботи, з‘явився ряд завдань, продиктованих війною.

Відео дня

У повідомленні зазначається, що відпрацьовано ряд важливих питань з урахуванням досвіду, набутого за час повномасштабної війни, зокрема, щодо: нормативних змін, необхідних для поліпшення роботи ТЦК СП; удосконалення процедури укладення контракту на службу; цифровізації роботи ТЦК СП; дотримання прав осіб, які призиваються за мобілізацією; роботи ТЦК СП з родичами загиблих та безвісти зниклих.

Скандал навколо військкоматів

У Тернопільському ОМТЦК призначено службову перевірку у зв'язку із загибеллю на передовій військового з Тернополя менш ніж через місяць після призову.

У Facebook Тернопільський обласний ТЦК СП 19 лютого повідомив, що Покітко, відповідно до медичної комісії був визнаний таким, що придатний проходити військову службу в лавах Збройних Сил України та 18 січня був призваний на військову службу по мобілізації до Тернопільського об`єднаного міського ТЦК СП на одну із посад в роту охорони.

Зазначалося, що 12 лютого солдата Богдана Покітка було переведено до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого 2023 року.

Вас також можуть зацікавити новини: