Дерусифікація в Україні триває / фото Суспільне Одеса

В Одесі почали розбирати паркан навколо пам'ятника "Засновникам Одеси", центральною фігурою якого є статуя російської імператриці Катерині II.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні до монумента, розташованого в центрі міста, прибула відповідна техніка, за допомогою якої почали розбирати високий паркан.

Проїзд на площу перекрито, також обмежено пересування нею. Біля монумента перебуває багато правоохоронців.

Відео дня

Демонтаж пам'ятника імператриці Катерини II

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада Одеська міськрада вирішила демонтувати пам'ятник "Засновникам Одеси", центральною фігурою якого є статуя імператриці Катерини II. Згідно з рішенням, статую імператриці повинні передати Одеському художньому музею.

Крім того, чотири інші скульптури пам’ятника "Засновникам Одеси" теж демонтують. Їх передадуть до "Одеського муніципального музею особистих колекцій ім. О. В. Блещунова".

У майбутньому планується, що скульптурну композицію, яка наразі стоїть на Катерининській площі, перенесуть до спеціальної тематичної зони, облаштованої у парку ім. Савицького, який в минулому мав назву ім. Ленінського комсомолу. Мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що у цьому парку буде створено парк радянського та імперського минулого.

Вас також можуть зацікавити новини: