В Україні наступного року стартує 'Велике будівництво' арен для Євробаскет-2025

Україна виконає всі вимоги, необхідні для проведення чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних у 2025 році (Євробаскет-2025), зокрема щодо будівництва спортивних арен.

Про це на зустрічі з президентом Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій Європи (ФІБА Європа) Тургаєм Демірелем заявив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави підкреслив, що подання заявки і боротьба за право приймати Євробаскет-2025 є подією, які об’єднують націю.

Відео дня

Для прийому міжнародного чемпіонату з баскетболу вже на початку наступного року почнуть будівництво багатофункціональних спортивних арен у Києві, Львові, Дніпрі та Одесі, повідомив у Facebook координатор програми "Велике будівництво", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Сучасні баскетбольні арени стануть частиною великого пазлу новітньої спортивної інфраструктури України. Впоратися з їх будівництвом плануємо упродовж двох років", - написав він.

За його словами, за два останніх роки Україна довела, що вміє будувати інфраструктуру швидко і якісно: за президентською програмою "Велике будівництво" в кожному куточку країни будують і реконструюють басейни, спортмайданчики, активні парки, спорткомплекси міжнародного класу тощо.

Нагадаємо, у вересні президент Володимир Зеленський відкрив у Києві перший в країні урбан-парк, створений у рамках програм "Велике будівництво" і "Здорова Україна". Він заявив, що у 2022 році подібні парки буде відкрито у Львові, Кропивницькому, Кривому Розі, Дніпрі, Харкові, Сумах.