Місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня / фото УНІАН

Більше половини (56%) українців вважають, що ситуація в регіонах після місцевих виборів не зміниться.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного наприкінці серпня – початку вересня.

"56% вважають, що ситуація на регіональному рівні після місцевих виборів не зміниться. 27% очікують покращення, лише 8% – погіршення", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

59% опитаних обов’язково братимуть участь у місцевих виборах 25 жовтня. 19% відповіли, що шанси на їхню участь становлять "50 на 50", 7%, можливо, прийдуть на дільниці, 14% оцінили свою участь у місцевих виборах як малоймовірну.

Відносно вищий рівень передвиборчої мобілізації спостерігається серед найстарших людей.

Більша частина українців вважають, що ситуація в регіонах після місцевих виборів не зміниться – опитування

Як проводилося опитування

Опитування проводилось 29 серпня – 3 вересня серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 10000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,0%.

Місцеві вибори в Україні

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки й проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • До 24 вересня включно заплановане подання документів до відповідних тервиборчкомів для реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посади сільського, селищного та міського голови.
  • Відмовитися від балотування кандидат чи партія, яка його висунула, можуть до 5 жовтня.