Обшуки на Івано-Франківщині / фото if.npu.gov.ua

На Івано-Франківщині поліцейські провели масові обшуки на території кількох лісових господарств у справі про незаконну вирубку деревини.

Читайте такожПовені на Прикарпатті: люди нарікають на несправедливий розподіл компенсацій (відео)Про це повідомляє сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Зазначається, що в ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що службові особи декількох лісових господарств зловживали своїм службовим становищем і перебували у попередній злочинній змові з суб’єктами господарської діяльності, які надають послуги по лісозаготівлі шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів та подальшого їх використання, здійснюють незаконну вирубку лісу.

Відео дня

Поліцейські встановили ряд осіб, ймовірно причетних до вчинення зазначеного кримінального правопорушення (за ч. 2 ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем» ККУ).

Обшуки на Івано-Франківщині / фото if.npu.gov.ua

Зокрема, 9 липня правоохоронці провели 14 обшуків за місцем здійснення господарської діяльності та проживання причетних до злочину осіб, з метою виявлення, фіксації та вилучення документів, речей і предметів, які свідчать про їхню злочинну діяльність за минулий і поточний роки.

Обшуки на Івано-Франківщині / фото if.npu.gov.ua

«Під час обшуків у одному із гірських районів Прикарпаття поліцейські виявили та вилучили значну кількість деревини різних порід без документів про походження і без чіпів електронного обліку. Також поліцейські провели обшуки на пилорамах на предмет законності їх роботи», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування справи триває.

Обшуки на Івано-Франківщині / фото if.npu.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, інтенсивні опади наприкінці червня призвели до ускладнення паводкової обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській і Тернопільській областях. В Івано-Франківській області загинули троє осіб.

Минулого тижня уряд виділив на подолання наслідків повеней на заході України 672 мільйони гривень.