у Львові проводять акцію пам'яті вбитих росіянами дітей  / фото Андрій Садовий

На площі Ринок у Львові проводять акцію, покликану привернути увагу до жорстоких злочинів Росії.

Про це повідомив мер міста Андрій Садовий. 

У центрі Львова виставили 109 дитячих візочків - стільки дітей загинули внаслідок агресії РФ. 

Відео дня

"Порожні дитячі візочки на площі Ринок сьогодні – це символи життів тих ангелят, які зараз, замість рішучих дій світу, захищають небо над Україною. Це та страшна ціна війни, яку сплачує сьогодні Україна. І ми закликаємо всіх дорослих всього світу єдиним щитом вберегти українських дітей і подарувати їм майбутнє. Вимагайте від урядів інших країн закриття неба над Україною", - написав Садовий та закликав фотографувати акцію, розповідати про злочини РФ та публікувати у соціальних мережах з хештегом #closethesky.

Раніше у Львові відомий французький художник JR, який створює інсталяції монументального мистецтва, провів акцію, присвячену 5-річній Валерії із Кривого Рогу. Вона - одна з багатьох українських дітей, які були змушені залишити рідну домівку, щоб вижити.

Акція, присвячена 5-річній Валерії із Кривого Рогу / скриншот

Як повідомили в Офісі генерального прокурора, внаслідок збройної агресії РФ станом на ранок 18 березня загинули 109 дітей і понад 130 поранено.

Найбільше постраждало дітей у Київській - 55, Харківській - 34, Донецькій - 26, Чернігівській - 29, Миколаївській - 20, Житомирській - 15, Сумській - 14, та Херсонській - 14 областях.

Вас також можуть зацікавити новини: