На збір є всього кілька місяців / фото ТСН

Батьки маленького Микити Крижного просять допомогти врятувати йому життя. Вони повинні в рекордні терміни зібрати понад 2 мільйони доларів.

Про це пише ТСН.

У Крижного Микитки діагноз СМА типу, який з часом веде до атрофії м'язів хлопчика і в кінцевому підсумку може знерухомити його, забрати здатність самостійно дихати і їсти.

Відео дня

"До 1.3 рочки ми ходили по лікарях, які нам призначали масажі і басейн, але поліпшень не було. Малюк не повзає, не стоїть і не ходить. В 1.3 рочки Микитка з мамою лягли в стаціонар в міську лікарню. Нам дали направлення на ДНК-тест в одну з клінік міста, аналіз прийшов через місяць. З результатом СМА ми вирішили перездати аналіз ДНК в Німеччині, і він 29.09.20 також підтвердився", - розповів тато хлопчика.

Раніше такий діагноз був смертельним і не мав лікування, але останні роки у батьків таких дітей з'явився шанс їх врятувати.

Але шанс цей дуже незначний, оскільки його ціна понад 2 мільйони доларів.

"Захворювання можна вилікувати тільки одним уколом препаратом "Zolgensma", зареєстрованим в США, який вводиться до двох років. Вартість неймовірно висока - 2.228.000 доларів. Ми звертаємося до вас, допомогти зібрати нам цю суму, для одужання нашого сина", - просить батько Микити. 

Збір йде вкрай повільно, але укол потрібно зробити вже протягом наступних місяців, тому втрачати не можна ні хвилини. Чим більше людей дізнаються про хлопчика і зроблять мінімальні внески, тим більше буде шансів встигнути зібрати суму.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк 5363 5420 1248 4144 Крижний Антон

ПриватБанк 5168-7456-0514-4754 Кольцова Олена

Monobank 4441-1144-2370-7692 Крижний Антон

Більше інформації та реквізитів - https://www.facebook.com/help.nikita.sma