Першим в Україні безбар’єрним туристичним об'єктом стане острів Хортиця у Запоріжжі. Створенням інклюзивного середовища на острові опікується особисто Перша Леді України Олена Зеленська, яка відвідала острів у четвер, 5 серпня. Про це повідомляє Facebook-сторінка Кирила Тимошенка - заступника керівника Офісу президента та координатора програми Володимира Зеленського "Велике будівництво",  в рамках якої відновлюється туристична інфраструктура острову.

Зокрема, вже на День Незалежності піднятися на 16-метровий Курган Єдності зможуть всі бажаючі незалежно від віку та стану. Курган планується відкрити до цієї дати. 

"Доріжки спроектовані під кутом 5%, кожні 800 м - майданчики, обладнані для відпочинку. Сьогодні разом із Першою Леді особисто пересвідчились у дотриманні всіх норм", - зазначив Кирило Тимошенко. 

Відео дня

Минулого року саме Перша Леді Олена Зеленська започаткувала ініціативу "Без бар’єрів", до якої долучаються міста і області.

Окрім Кургану, повністю інклюзивним стане також Музей історії козацтва, який роками стояв зачинений через аварійний стан. Його вже реконструюють у рамках програми "Велика реставрація". Так само інклюзивним буде суспільний простір Козацьке коло – тут проводитимуть концерти, фестивалі та форуми.

"Вже скоро Хортиця стане одним із найпотужніших туристичних магнітів України. З унікальною історією, природою, культурою – і надсучасною інфраструктурою", - наголосив Тимошенко.