Володимир Зеленський / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не буде зупинятися на півшляху і запевнив в нових кроках після вже зроблених у напрямку духовної незалежності нашого народу.

"Цими днями ми зробили частину кроків, щоб гарантувати духовну незалежність нашого народу. Бачу, що люди підтримують ці кроки. І дуже потужно підтримують. І це ще не все. Будуть іще кроки. Україна більше ніколи не буде зупинятися на півшляху", - зазначив глава держави у своєму вечірньому відеозверенні до українців.

Крім того Зеленський нагадав, що цими днями відзначається 300 років від народження Григорія Сковороди.

Відео дня

"Нашого філософа, який навчав щастя й пізнання себе, пошуку справді свого у цьому світі… Було б смішно, якби не було гірко, що окупанти намагаються вкрасти в України й цього українця. Щось там розказують, ніби й Сковорода – їхній. Але ж ми знаємо, що їм його не спіймати. Як ніколи не спіймати, не зупинити, не зламати й не полонити Україну", - наголосив президент.

Перевірка діяльності УПЦ МП: деталі

З 22 листопада співробітники СБУ здійснюють контррозвідувальні заходи у культових спорудах на територіях монастирів та єпархій УПЦ (МП).

1 грудня слідчі СБУ повідомили про підозру священнику з Києво-Печерської лаври, на богослужінні якого прославляли "русскій мир".

Президент Володимир Зеленський 1 грудня повідомив, що РНБО доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих з центрами впливу в РФ релігійних організацій.

2 грудня РНБО ввела санкції проти намісника Лаври, Новинського та інших священиків УПЦ МП. Під обмеження потрапили близько десяти священнослужителів Московського патріархату.