Зеленський привітав бойових льотчиків зі святом / фото president.gov.ua

Президент України Володимиро Зеленський побажав українським бойовим льотчикам встановлення повного домінування Повітряних сил Збройних сил України в українському небі.

Як сказав глава держави під час вечірнього звернення до українців, 28 лютого відзначався День штурманської служби авіації Збройних сил України. "День тих фахівців наших сил оборони, від яких безпосередньо залежить ефективність української бойової авіації. Тисячі успішних вильотів і успішних авіаударів по позиціях ворога – це їхня заслуга, наших штурманів", - заявив Зеленський.

"Я вітаю вас, воїни, зі святом, бажаю повного домінування українських Повітряних сил в українському небі! Абсолютно справедливого домінування", - зазначив президент.

Відео дня

Робота Повітряних сил Збройних сил України

Днями у Повітряних Силах ЗСУ розповіли, що з вересня 2022 року Сили оборони України знешкодили в небі понад 650 крилатих ракет та 610 дронів-камікадзе Shahed, які запускала Росія по території України, пише АрміяInform

Раніше президент заявив, що українське небо буде повністю захищене після зняття так званого авіаційного табу у відносинах з нашими партнерами. 

Як повідомляв УНІАН, влітку у бою з російськими окупантами загинув військовий льотчик Антон Листопад.

На початку року стало відомо про загибель командира авіаційної ланки авіаційної ескадрильї Данила Мурашка, який з початку повномасштабної війни знищив близько 600 російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: