ЗНО стартує 25 червня / фото kyivcity.gov.ua

Закарпатська область, де 22 червня через збільшення показників захворюваності на COVID-19 вирішили посилити протиепідемічні заходи, готова до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Олексій Петров з посиланням на директора департаменту освіти і науки ОДА Ганну Сопкову.

Читайте такожЗНО та вступна кампанія 2020: дати проведення, правила та умови

Відео дня

«Область готова до проведення ЗНО!», - зауважив він.

За словами Петрова, основне наразі – дотримання протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання. «Це – запорука збереження здоров’я випускників та залучених працівників. Для належної організації проведення ЗНО мною підписано відповідне розпорядження», - наголосив він.

За словами Петрова, в області працюватимуть 53 пункти тестування. До участі у ЗНО зареєстровані 12 тис. 834 особи.

Сопкова прозвітувала, що кожен пункт забезпечено у достатній кількості: дезінфікуючими засобами для обробки рук і поверхонь; ізоляційними медичними одноразовими халатами і захисними щитками для медпрацівників; медичними масками та пірометрами.

Дорожніми картами усіх залучених працівників чітко передбачено регламент дій щодо безпечного перебування у пунктах тестування.

Перший іспит ЗНО в області буде проведено 25 червня.

Як повідомляв УНІАН, 22 червня на Закарпатті через збільшення показників захворюваності на COVID-19 посилили протиепідемічні заходи.

Рішенням комісії з 25 червня на території області заборонено проведення планових госпіталізацій в закладах охорони здоров’я, крім надання меддопомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим, пацієнтам з онкологічними захворюваннями, а також проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я.

Термін дії рішення – до покращення епідемічної ситуації та прийняття окремого рішення.

Також заборонено у вихідні та святкові дні регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів громадським автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні.

В ОДА повідомили, що з 23 червня заплановане встановлення контрольно-пропускних пунктів на перевалах до Закарпатської області, зокрема, на автодорогах Н-09 «Мукачево - Рогатин - Львів» та М-06 «Київ - Чоп».

В Україні на ранок 23 червня зареєстровано 38 тис. 74 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1 тис. 35 летальних, 16 тис. 956 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 833 нові випадки.