nbcnews.com

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прокурора Хуана Гомеса. Еухеніо Фігередо був екстрадований зі Швейцарії в Уругвай в четвер. Напередодні йому були пред'явлені звинувачення в шахрайстві і відмиванні грошей в рамках справи про корупцію у ФІФА. Функціонерові загрожує від 2 до 15 років в'язниці. За словами прокурора, на допиті Фігередо дав вичерпні свідчення.

Читайте такожКолишній член виконкому ФІФА Блейзер довічно усунений від футболу

"З того моменту, коли він став членом виконавчого комітету КОНМЕБОЛ (з 1993 року), він отримував великі суми грошей, які потім відмивав за допомогою ряду корупційних схем", - повідомив Гомес.

Відео дня

За інформацією уругвайського видання El comercio, враховуючи вік обвинуваченого (83 роки) і численні проблеми зі здоров'ям, суд розглянув можливість його утримання під домашнім арештом. Однак прийняв рішення залишити Фігередо у в'язниці через тяжкості злочинів, в яких він звинувачується. Раніше повідомлялося, що це рішення буде поширюватися і на попередній арешт чиновника.

Еухеніо Фігередо був затриманий 27 травня в швейцарському Цюріху разом з шістьма іншими високопоставленими чиновниками ФІФА за підозрою в корупції. Арешти здійснювалися зініціативи міністерства юстиції США. Всього тоді звинувачення були пред'явлені 14 колишнім і діючим футбольним чиновникам. За даними Міністерства юстиції США, за 24 роки вони отримали хабарі на суму майже $150 млн.