Португалія - Україна - 0:0 / REUTERS

У Лісабоні на стадіоні "Да Луж" завершився матч 1-го туру відбіркового турніру чемпіонату Європи з футболу-2020. Поєдинок завершився внічию - 0:0.

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Зустрічалися одні з фаворитів групи В кваліфікації, при цьому команда Португалії почала турнір в ролі діючого чемпіона Європи - Роналду і К здобули це звання в 2016 році у Франції.

Відео дня

Перший тайм пройшов з очікуваною перевагою господарів поля. Однак забити португальцям вдалося лише раз, та й то з офсайду - з порушенням правил м'яч у сітку на 17-й хвилині відправив Вільям Карвалью. Гол не був зарахований.

Героєм інших гострих епізодів став голкіпер збірної України Андрій П'ятов. У першому таймі він як мінімум двічі врятував ворота після "вбивчих" ударів Кріштіану Роналду. На початку другої половини гри Андрій в акробатичному стрибку витягнув м'яч з дальнього кута після удару Андре Сілви. Прекрасну гру П'ятов показав і на виходах, по праву заслуживши звання найкращого гравця зустрічі.

Збірна України, яку активно підтримували в Лісабоні кілька тисяч співвітчизників, в цілому виглядала гідно на тлі титулованого суперника, але в атаку підопічні Андрія Шевченка йшли маленькими силами і боязкі спроби "синьо-жовтих" практично не несли загрози воротам господарів.

Все міг змінити вихід за 15 хвилин до фінального свистка новачка української команди - натуралізованого бразильця Жуніора Мораєса. На 85-й хвилині гості мали чудовий шанс вивезти з Лісабона перемогу - голкіпер португальської збірної не зміг утримати м'яч після сильного удару Коноплянки, однак Мораєс не зміг точно зіграти на добиванні!

У підсумку - нулі на табло. Такий результат більшою мірою на руку збірній України, яка здобула важливу нічию на полі головного фаворита своєї групи. Вже через три дні, 25 березня, наша команда проведе поєдинок 2-го туру на виїзді з Люксембургом.

За ходом матчу Португалія - Україна можна простежити завдяки онлайн-трансляції на сайті УНІАН.