Манчестер Сити - Шахтер / REUTERS

Донецький "Шахтар" у п'ятому турі групового етапу Ліги чемпіонів на виїзді грав з "Манчестер Сіті". Зустріч завершилася внічию.

У першому таймі відкрити рахунок командам не вдалося. "Ман Сіті" не пришвидшував темп, а "Шахтар" дисципліновано оборонявся і непогано контратакував.

Найбільш реальний шанс вийти вперед до перерви був саме у "гірників". Після помилки Едерсона Тете виходив на практично порожні ворота, міг віддавати на Жуніора Мораєса, але вирішив бити сам з гострого кута. Однак Фернандіньо встиг прикрити Едерсона і заблокувати ближній кут воріт.

Відео дня

Читайте такожМанчестер Сіті - Шахтар - 1:1: онлайн матчу Ліги чемпіонів

Вийти вперед на 56-й хвилині вдалося "Ман Сіті". Габріел Жезус з центру штрафного не зумів пробити сам, але віддав лівіше на Ілкая Гюндогана, який вразив порожній кут воріт.

"Шахтарю" вдалося відігратися на 69-й хвилині - Манор Соломон, який тільки вийшов на заміну, замкнув передачу Додо.

Тут же "гірники" могли пропустити, але Сергій Кривцов встиг вибити м'яч з лінії, який після рикошету котився у ворота.

У підсумку "Шахтарю" вдалося втримати нічийний рахунок. "Гірники" після п'яти турів набрали 6 очок і йдуть на другому місці. "Ман Сіті", набравши 11 очок, достроково вийшов у плей-офф з першого місця в групі.

"Манчестер Сіті" - "Шахтар" - 1:1

Голи: Гюндоган, 56 - Соломон, 69

"Манчестер Сіті": Едерсон, Канселу, Отаменді, Фернандіньо, Анхеліньо, Родрі (Фоден, 76), Гюндоган, Бернарду Сілва, де Брюйне (Давид Сільва, 70), Стерлінг, Жезус

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрік, Тете, Коваленко (Маркос Антоніо, 80), Коноплянка (Соломон, 65), Мораес (Сікан, 90)

У заключному турі "Шахтар" 11 грудня буде приймати "Аталанту", яка після п'яти турів набрала 4 очки і зберігає шанси на вихід у плей-офф.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що "Шахтар" програв "Ман Сіті" в Юнацькій лізі чемпіонів.