Луїш Каштру / REUTERS

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру поділився враженнями після нічиєї в матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи проти "Бенфіки", яка дозволила "гірникам" пройти далі.

Слова Каштру наводить офіційний сайт "Шахтаря".

"У першому таймі ми були просто жахливою командою, абсолютно не могли контролювати гру, не процвітали ні в атаці, ні в обороні. Не змогли контролювати ні швидкі атаки "Бенфіки", ні їх подачі, ні їх прохід у зону. Суперник завжди знаходився в останній третині, притискав нас до штрафного, і так було весь тайм.

Відео дня

Читайте такожШахтар у яскравому матчі пройшов Бенфіку у Лізі Європи (фото)

У перерві змогли скорегувати позиціонування певних футболістів. У другій половині вдалося проводити позиційні атаки, нейтралізувати найвпливовіших гравців "Бенфіки", які створювали більше всього проблем до перерви, і все стало виходити: забивали голи, реагували на чужі атаки, відмінно оборонялися і наступали завжди разом і більш компактно", - сказав Каштру.

Португальський тренер підкреслив, що у двох таймах у "Шахтаря" "було два різних обличчя".

Каштру також назвав головні причини успіху "гірників" у цьому протистоянні:

"Є техніка, тактика, фізика, але я можу сказати, що психологія зараз допомогла нашим футболістам зреагувати, прийняти всю інформацію, яка була передана їм тренерським штабом у перерві, і звернути результат у свою користь. Ми програвали 1:2, але могли і більше, виходячи з показаного футболу. Важливо було правильно донести до хлопців інформацію, щоб вони вчасно відреагували і показали зовсім інший футбол. Так і сталося у другому таймі".

Нагадаємо, за сумою двох зустрічей "Шахтар" пройшов "Бенфіку" з загальним рахунком 5:4.

УНІАН також повідомляв про те, що результат матчу з "Бенфікою" прокоментував Андрій П'ятов.