Голайдо продовжує жити в Криму / фото: tribuna.com

Колишній півзахисник сімферопольської "Таврії" і збірної України Денис Голайдо розповів про те, як змінилося життя в Криму після анексії півострова Росією в 2014-му році.

Читайте також"Збірна" "ДНР" провела футбольний матч в Криму

Футболіст дав інтерв'ю порталу Tribuna.com.

Відео дня

"Держоргани почали отримувати великі гроші. Рости почали. А для мене стало гірше в Криму після 2014 року - футбол помер. Після 30 як футболістам заробляти? У фінансовому плані ми втратили дуже багато. Слава богу, при Україні заробили - купили квартири, будинки, щось відкрити встигли. Зараз стало гірше в плані достатку.

А в житті нічого не змінилося, все як було, так і є. Магазини забиті. Єдине, зараз масово почали в Сімферополі будувати новобудови цілими районами. При Україні такого не було. Ну і дороги роблять з Керчі - з мосту як почали. Слава богу, зараз хоч нормальні дороги будуть", - сказав Голайдо.

Також 35-річний футболіст оцінив рівень чемпіонату Криму:

"Грають вісім команд. Більшість з них фінансує влада і тільки двом, здається, допомагають спонсори. Рівень чемпіонату навіть не можу з чимось порівняти. Слабенький. Можливо, друга ліга України або Росії. Є ще аматорська ліга, там зараз залишилося 12 команд, звідти дві виходять у вищу. Людей ходить мало на матчі. Нецікаво. Я за останній час може два або три рази був".

За словами Голайдо, на півострові досі підтримують збірну України:

"Ті, хто прожив при Україні, все одно за збірну України. Прийшла Росія, але як я можу почати вболівати за її збірну? Якщо я все життя пограв за Україну, заробляв гроші, в мене донька в Україні народилася. Чого я повинен підтримувати Росію? Я її підтримую, але я не вболіваю за неї.

Наприклад, будуть грати Україна та Росія, буду вболівати за українських пацанів. І так більшість. Зрозуміло, це не про молодь. Піди й запитай у них про футболістів української збірної - вони нікого не знають. Тут не транслюють чемпіонат України, хіба що збірну".

Денис Голайдо крім "Таврії" виступав за донецький "Металург", "Закарпаття" та клуб "Слуцьк" з Білорусі. Він завершив кар'єру у 2017-му році.

УНІАН раніше повідомляв про те, що відомий воротар з російським паспортом пояснив, чому вибрав для життя Україну.