Максим Левицький в Росії грав за "Спартак", "Динамо" і ряд інших клубів / фото: sport.ua

Колишній голкіпер сімферопольської "Таврії", французького "Сент-Етьєна" і ряду російських клубів Максим Левицький розповів про те, чому після анексії Криму залишився в Україні.

Про це Левицький сказав в інтерв'ю сайту Sport Arena.

"Я народився в Ростовській області, більша частина моєї кар'єри пройшла в Росії. Коли виступав за московське "Динамо", оформив собі російське громадянство. Але серцю не накажеш. Після подій у Криму в 2014 році вирішив, що по духу мені ближче Україна", - сказав Левицький.

Відео дня

Читайте також"Народ, а не влада": екс-воротар Динамо назвав важливу відмінність між Україною і Росією

"Рішення про переїзд приймали на сімейній раді, дружина мене підтримала. У Києві нам комфортніше", - додав екс-воротар.

Левицький, який до 2012 року жив у Москві, а потім переїхав в Крим, також зазначив, що його син перевівся з московського вузу в київський.

"І дружина, і діти - громадяни України. Старший син навіть перевівся з московського вузу в київський - це було його особистим рішенням. Таким чином він висловив свою громадянську позицію. Мені його вчинок сподобався. У мене є вид на проживання в Україні. І вважаю себе українцем", - сказав голкіпер.

Левицький, на рахунку якого вісім матчів у футболці збірної України, заявив, що пишається цим досягненням:

"Пишаюся, що зіграв вісім матчів за збірну. Пам'ятаю, як 31 травня 2000 дебютував за "синьо-жовту" дружину на "Уемблі" в матчі з Англією. Це було здорово!".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що український форвард Євген Селезньов висловився про війну на Донбасі.