ФІФА / REUTERS

Проведення матчів національних збірних, які заплановані на осінні місяці, знаходиться під загрозою через пандемію коронавіруса.

Про це повідомляє nytimes.com з посиланням на Associated Press.

За словами віце-президента ФІФА Віктора Монтальяні, першою причиною є те, що в пріоритеті буде завершення національних чемпіонатів серед клубів. Крім того, міжнародні матчі можуть стати проблемою через подорожі.

Відео дня

"Я думаю, що міжнародні матчі можуть стати проблемою, але не тільки через проблеми зі здоров'ям у всьому світі і різного ступеня готовність різних країн, але також і через міжнародні подорожі. Пріоритет - допомогти внутрішнім лігам, а потім ми будемо дивитися на наші турніри. Поки що вересневі матчі ще в календарі, проте я не впевнений, що вони на міцному грунті. Перетин міжнародних кордонів - величезна проблема", - сказав віце-президент ФІФА.

Читайте такожФІФА ухвалила рішення по контрактах футболістів і трансферному ринку

Монтальяні припустив, що навіть відбір на ЧС-2022 у 2021 році може пройти в скороченому форматі:

"Нам, мабуть, доведеться серйозно подумати про переформатування деяких наших турнірів - будь то молодіжні змагання або навіть відбір на чемпіонат світу".

Він також підкреслив, що перші матчі після відновлення точно будуть проходити без уболівальників:

"Якщо ми отримаємо зелене світло для футболу, я сумніваюся, що перші матчі будуть проходити з фанатами. Я думаю, що це було б величезним ризиком. Впевнений, що це буде поетапний підхід".

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що в УЄФА з'явився новий варіант, як дограти футбольний сезон.