Геннадій Буткевич підбив підсумки першої частини сезону УПЛ / фото polissyafc.com

Житомирський футбольний клуб ФК "Полісся" завершує календарний рік на третьому місці у турнірній таблиці Української Прем'єр-ліги.Президент футбольного клубу Геннадій Буткевич підбив підсумки першої частини сезону УПЛ.

Про своє враження від дебютної половини сезону Буткевич розповів в інтерв'ю для сайту ФК "Полісся", пише "Обозреватель".

"В першу чергу, хочу подякувати гравцям та тренерському штабу, що спромоглися досягти високої планки, яку я поставив. За втраченими очками "Полісся" на 5-ій позиції в УПЛ. Я хочу, щоб команду цей факт тільки ще більше мотивував, адже ми можемо ще краще", – наголосив президент ФК.

Відео дня

На початку сезону до "Полісся" приєдналося багато нових гравців, які проявили себе і зробили команду сильнішою. Попри труднощі та технічні негаразди, які виникали, Геннадій Буткевич оцінив роботу на трансферному ринку як успішну.

"Довго отримували візу молоді та перспективні хлопці з Африки. Також до нас приєднувалися нові виконавці і в процесі чемпіонату. Хочу зазначити, що, попри всі технічні негаразди, нам вдалося відмінно підсилити команду при переході з Першої Ліги в УПЛ", – зазначив Буткевич.

За його словами, "Полісся" не збирається відпочивати на трансферному ринку під час цього зимового вікна.

"Ми плануємо підсилення команди, разом з Юрієм Калітвінцевим розглядаємо різних за амплуа гравців. У цьому напрямку робота зараз активно триває", – сказав президент футбольного клубу.

Буткевич також прокоментував чутки про те, що "Полісся" зацікавлене у двох гравцях з клубу "Дніпро-1" – Піхальонкові та Гуцуляку. Він зазначив, що дніпровський футбольний клуб не зацікавлений у продажі, тому "Полісся" шукатиме інших якісних футболістів.

"Ми не концентруємося на прізвищах, ми сфокусовані на ігрових якостях. Це помітно і по попередніх вдалих трансферах. Вболівальники можуть розраховувати, що команда ставатиме сильнішою", – наголосив президент ФК "Полісся".

Геннадій Буткевич також високо оцінив роботу тренерського штабу. Він назвав Юрія Калітвінцева найкращим тренером та чудовою людиною.

"Я вважаю, що "Поліссю" неймовірно пощастило з тренерським штабом. Юрій Миколайович має мою повну довіру і він знає про це. Він та його помічники бездоганно виконують свою роботу", – сказав Буткевич.

З такою командою та таким тренерським штабом у "Полісся" є всі шанси здобути призові місця УПЛ та Кубок України, переконаний президент ФК.

"На початку сезону я ставив команді ціль закріпитися в першій п’ятірці, згодом ми зрозуміли, що ця ціль досяжна. Тому ми не хочемо на цьому зупинятися і спробуємо боротися за призові місця УПЛ. Також дуже задоволений виступами команди в Кубку України та історичним досягненням — виходом до півфіналу. В цьому турнірі наша ціль — виграш трофея. Команда демонструє поступовий та впевнений ріст. Тому ростуть і вимоги. "Полісся" буде боротися за призові місця УПЛ та Кубок України", – наголосив Геннадій Буткевич.